Ideértem!

   Hosszú út volt,és remélem még hosszabb jön. Időben nem telt el sok, de térben és gondolatokban annál inkább! ’Azt írják’, ide egy bemutatkozó szöveg kell kerüljön.

Nos…elmondhatnám, hogy évtizedek óta fotózom, ezt és ezt az iskolát végeztem, és hogy csilivili díjakkal van tele a kredencem. Elmondhatnám, ha így volna, de nem tehetem.

Ide, s tova most 6. éve, hogy egy születésnapomra kapott kompakt géppel elkezdtem járni a városom (Miskolcot). Nem fotózást, hanem szobrászatot tanultam a középiskolában (az egyetemen pedig szociológiát), valamint az elveim miatt csakis ingyenes pályázatokon indulok, ott is ritkán.

Ez van. Az érzéseim „küldtek” fotózni.

Számomra a fotózás: terápia.

   Segít átlendülni a fájdalmaimon, nehézségeimen. Jobban érzem magam a képek elkészülte után. Nem célom, hogy tessen, amit megmutatok magamból, csupán érzések keltését szeretném elérni! A közöny nem jó! Szörnyülködhetsz, velem érezhetsz, nézelődhetsz, mosolyoghatsz, de ne érezd, hogy nem érint meg, amit látsz! Ha ezt érzed, nincs értelme folytatnom…

Merre tartok? Hm… Jó kérdés. Megyek.

   Valaki mindig jön és átvisz a következő állomásra. Hol kevesebb, hol több időt töltök ott, de az tudom, hogy megyek előre és bízom a jövőmben! Soha nem adom fel! Menni kell, hiszen a bizonyos dolog ebben az életben: a változás. Míg úgy látom, van értelme a képeimnek, gondolkodom, dolgozom rajtuk. Ha ezt már nem fogom érezni, nem látod majd őket. Most viszont, örülök, hogy itt vagy és megtisztelsz a figyelmeddel!

6 years ago I started to walk around in my city, Miskolc with a compact camera what I’ve got to my birthday. I learnt sculpture, not photography in high school and later I finished my studies as sociologist. I could list my exhibitions, my grades but I think these are the unimportant details for the viewers. My feelings sent me to take photos and these are what I want to show to the world. The photography is a therapy for me. It helps to get through my pain and difficulties. I dont’t want from you to like my photos just to make feelings inside you with my sincerity.

The indifference is always wrong! You can be shocked, feel with me, you can look around, you can smile but I hope you won’t feel emptiness!

Where am i going? Hm… good question. I am on my way. Somebody’s always coming and leads me to the next station. I spend more or less time there but I know I keep moving forward. You can’t see any titles below my pictures… Sometimes, though, I am forced to name a few of them but I don’t want to limit anybody who receptive for arts. Everybody can complete the images with its own background and personality. I would like to let my photos speak for me. I hope it will be successful.

Várlak vissza!

Az oldalon található fotók, képek, videók is az oldal üzemeltetőjének tulajdona, melyek szintén szerzői jogvédelem alatt állnak, azok kizárólag saját felhasználás céljából menthetők el és nyomtathatók ki. Az oldalon található fotók, képek másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, kereskedelmi fogalomba hozatal tilos. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

_BOX3545 copy3